5 myterna med vinterhy

Vår hy förändras och inte alls till vår fördel. När det kommer till att ta hand om sin hy finns det mängder av tips, men det gäller också att man förstår vilka myter som finns och att då inte gå på dessa niter. Här kommer några myter som man gör bäst i att hållas sig borta från. 

4587549-young-woman-with-a-smile-holding-with-avocadoFörst: ett säkert tips heter dermalogica. Dermalogica är det hudvårdsmärke som otroligt många använder för att ta hand om sin hud på bästa möjliga sätt. Men, det är även otroligt många som använder sig av olika huskurer samt att testa nya produkter för varje ny månad. Nu finns det en artikel som man kan läsa i Nyheter24 om vilka myter som man bör undvika.

Solskydd och peeling

Här kommer vi att gå igenom lite av det som står i artikeln, för visst är de intressant när så många människor tror sig göra rätt när man istället gör fel. Många tänker att man inte ska peela huden på vintern då den är så skör av kylan, men detta stämmer inte. Det stämmer inte heller att man kan skippa solskydd under det mörka halvåret.Vi påverkas alltid av solens strålar, så har man känslig hy är det viktigt att alltid använda solskydd.

Nej, inte samma hudkräm

Vad som kanske de allra flesta gör fel är att man tänker att man kan använda samma hudkräm året runt. Detta är både fel och mycket skadligt för sin hud. Har man samma kräm så känner man att det kommer att strama lite mer när det är vinter och att det kommer att kännas lite mer kladdigt under de varmare årstiderna. Om man känner att Dermalogica inte riktigt räcker så ska man lägga fokus på att finna en bra duschkräm, som Expressen skriver om. Och behöver man fler tips på hur man ska tvätta sig har New York Magazine tipsen.