Bli en riktig modekung!

Det är inte längre bara vi tjejer som måste piffa och fixa med vårt utseende, utan i moderna tider kan vi även förvänta oss att våra män gör en ansträngning till att förbättra sitt yttre. 1990-talets machoman- ideal hör till det förgångna och nu välkomnar vi metrosexualitetens tidsålder.

Den senaste trenden inom skönhet har lagt sitt fokus på männen. Det är inte längre modernt med män som likt ovårdade neandertalare tar sig genom livet utan minsta eftertanke om sitt utseende. Snarare dras skönhetsidealen mot en mer jämställd balans män och kvinnor emellan. Men vad är det männen ska tänka på? Först och främst måste en man förstå konceptet med att det är guld värt att lägga lite extra tid på sitt utseende. Att använda vettiga hudvårdsprodukter är A och O för att hålla sitt utseende fräscht och ungt så en bra hudvårdsserie för män är väl värd att investera i. Generellt sett är hudvård extra viktigt för män som t.ex. arbetar inom hantverksbranschen just eftersom att deras arbetsförhållanden har en väldigt stor inverkan på deras kroppar.

Fixa stilen!

817570-shopping-bags-isolatedViktigt att lägga märke till är mannens garderob; vad ska finnas där och vad kan tas bort? En man som inte är speciellt intresserad av mode har förmodligen ingen egentlig koll på vad som gömmer sig i garderoben. Med två enkla förhållningsregler kan även en neandertalare bli en modekung! Steg ett är att lägga fram de kläder som du använder och rensa bort dem som du inte använder. Steg två är sedan att helt enkelt byta ut de kläder man rensar bort mot nya trendiga paltor. För att veta vilken typ av kläder du bör titta efter när du shoppar kan du enkelt använda en manlig kändis som förebild för din nya garderob. Ett hett tips på bra modeförebild är fotbolls- och modegurun David Beckham. Beckham har stilen, charmen och ett bländande leende så han är utan tvekan en man att inspirera sin look ifrån! Ett Beckham-inspirerat tips är att ha på sig ett par slimmade jeans tillsammans med en ledig skjorta under dagen som enkelt kan piffas upp med en snygg kavaj till kvällen. Var dock medveten om att en skjorta med mönster har en tendens att antingen förstora eller förminska så välj alltid mönster efter den kroppsformen!