Bra hy kräver bra produkter

Att aktivt arbeta för att hålla huden ung och spänstig är för många något som tar upp mycket tid och energi. Faktum är att vi svenskar spenderar mest pengar på artiklar för huden i hela EU.  Då är det inte heller så konstigt att vi är så vackra – vi har förstått vikten av bra hudvård! 

Huden är vårt största organ och kräver därför mycket kärlek. Att köpa produkter av bra kvalitet som ger resultat väger med andra ord tungt i valet av hudvårdsprodukter. Detta är något som allt fler förstår, både konsumenter och återförsäljare. Några som kan det här med hudvård är Hudoteket, här kan du köpa Dermalogica, ett märke som tillverkar professionella hudvårdsprodukter. Är du på jakt efter bra artiklar är det alltså där du bör kika in först.

Vi älskar hudvård

Det är många saker vi i Sverige är bra på att konsumera. Vi dricker näst mest kaffe i världen, äter mest hårdost och nu är det även känt att vi spenderar mest pengar på hudvård i hela EU. Vi har varit väldigt duktiga på att följa trenderna och förstå de fördelar man faktiskt får av att ta hand om sin hy. Att det enbart skulle vara kvinnor som använder dessa produkter är inte längre något som gäller, män har nämligen börjat visa allt större intresse för hudvård.

Utöver de traditionella krämerna har även intresset för så kallad K-beauty (Korean beauty) börjat gro allt mer. Just denna typ av hudvård har inte enbart slagit igenom i Sverige utan har blivit en internationell succé. Som namnet antyder på har det sitt ursprung i Korea, närmare bestämt Sydkorea. Där har de lite andra rutiner och ritualer som enligt många fungerar väldigt bra för att få silkeslen hy. De mest omtalade och kända knepen som används inom K-beauty är bland annat ansiktsmasker och produkter innehållande snigelsekret. Det kan kännas lite obehagligt men det ger onekligen resultat med tanke på den stora kretsen användare.

Hitta rätt produkt

I Cosmopolitan kan man läsa om hur de olika aktiva ingredienserna i hudvårdsprodukter lämpar sig inom särskilda områden. Här nedan presenteras ett urplock av dessa.

  • Koffein – Motverkar svullnad och piggar upp runt ögonen.
  • C-vitamin – Hjälper till att reducera påsar under ögonen.
  • Retinol – Motverkar rynkor.