Härliga handväskor

Det finns många accessoarer, men en av de som är absolut viktigaste för en modemedveten kvinna är handväskan. Den är inte bara en snygg utsmyckning som kan lyfta en hel outfit, den är också väldigt praktisk då den ju har funktionen att man kan bära med sig nödvändiga saker i den. En riktig hit med andra ord. Några av de snyggaste väskorna finns på Italienska väskbutiken, som har ett stort utbud av olika sorters väskor. Som så mycket annat så följer ju väskor trender, och något som är väldigt trendigt just nu är det här med ekologiska kläder, och det har spritt sig även till väskor, då märket Salvatore Ferragamo har skapar en kollektion av ekologiska väskor.

Kollektionen har fått namnet Eco Ferragamo består av fem väskor i det italienska märkets signifikativa stil. Chict, mjukt läder och klassiska former genomsyrar. Det som skiljer dessa väskor från ”vanliga” är att väskorna garvats med naturliga produkter (bl.a. bark) istället för med de vanliga, miljöfarliga medlen. Och fodret är av handgjort hampa, ett grönare alternativ jämfört med bomull som vanligtvis används.

Läs mer om detta i ELLE här. Att vi bryr oss mer och mer om miljön även när det kommer till mode, kläder och accessoarer är en väldigt positiv utveckling, eftersom konsumtion annars är något som sliter mycket på världen. Så om man väljer att köpa ekologiska saker gör man någonting för att hjälpa till att göra världen till en friskare, mer hållbar och bättre plats!