Miljonpris för den som kommer på återvinningslösning

Tänk om vi kunde shoppa med ännu bättre samvete? Detta är något som H&M vill och med det går bolaget nu ut med att man får miljonbelopp om man kommer på en lösning på hur man ska kunna “sluta cirkeln” och återvinna på ett smart sätt. 

718437-apple-with-bite-illustrationNär det kommer till mode är det många som konstant hänger på den senaste trenden. Vilket är fantastiskt. Men det finns ett problem om vi överkonsumerar och inte har en bra lösning på var våra kläder sen hamnar. Vi har tidigare skrivit om att det blir allt mer populärt att göra gammalt till nytt och blåsa liv i det gamla. Men det är ingen hållbar lösning om man inte tänker till en gång lite extra, och det här extra gången är det ännu ingen som tänk – i alla fall inte med en tanke som sedan genererat ett tillfredsställande svar. Nu går H&M så långt att de med deras stiftelse ska dela ut 9,5 miljoner kronor till den som kommer på en hållbar lösning på detta problem skriver VeckansAffärer.

Global change award

I år kommer fem vinnare att få dela på 1 miljon euro om man kan skicka in en idé där man beskriver hur hela ledet kan förändras från design till konsumtion. Något som är kittlande på många plan. För vad man pratar om mycket just nu är inte om vad det nya svarta är utan hur man ska komma på hållbara lösningar som kan slutföra cirkeln.

Om man blir en av de lyckliga fem som kommer på en briljant idé får man även en plats på nya H&M accelerator där man får ovärderliga kontakter i modevärlden och där man med ens id´´er kan förändra på riktigt.