Solbrun hy längre

Sommarens sista dagar är här och om du lyckats få till en fin solbränna vill du säkert hålla hudens lyster lika vacker en bra bit in i höst? För att lyckas med det finns några knep, här är därför några saker att lägga på minnet.

Äntligen lyckats få en solkysst hy och lyster som du vill behålla långt in i höst? Då är det viktigt att du använder dig av rätt hudvårdsprodukter, för är det en regel som du ska känna till så är det att bra hy kräver bra produkter.

Vacker bränna längre

Något som är viktigt att tänka på med solbränna är att du redan från början måste ha i tankarna att du vill hålla brännan länge. Innan du ens ger dig ut i solen kan det vara bra att peela hela kroppen med en bra skrubb, smörja in med återfuktande hudvårdsprodukt som du låter torka ordentligt och innan du ger dig ut för att sola så bör du smörja in dig med solskyddsfaktor. Förarbetet gör nämligen att du kan bygga upp din bränna gradvis och minimerar risken att du bränner dig – vilket är den främsta orsaken till att en bränna inte håller sig länge. När du sedan bygget upp din bränna är det viktigt att hålla kroppen återfuktad, sol torkar ut så det är extra viktigt att du smörjer in dig ordentligt morgon och kväll. Något som Expressen tipsar om är att även byta ut dina vanliga ansiktsrengöringsprodukter mot oljor. Det är mildare mot hyn och gör att kroppen bevarar fukt längre.

Glöm heller inte bort att dricka vatten! Genom att återfukta kroppen inifrån håller sig brännan bättre och din hud mår bättre då den inte blir lika torr.

Underhåll brännan

Ett sista knep för att vara solkysst långt in på hösten är genom att underhålla brännan. Inte genom att sola solarium eller genom att försöka sola ute i kylan, nej utan genom att använda bra brun utan sol produkter. Det finns en rad olika att välja mellan men det viktigaste är inte vilket märke du köper utan att du använder produkten rätt. Är den till exempel skapad för kroppen ska du inte använda den i ansiktet för då riskerar resultatet att bli ojämnt, och att köpa en dyr BUS-produkt till ansiktet och använda den på kroppen är rent slöseri.