Tunikan är tillbaka!

De flesta minns nog hur det såg ut när tunikan slog igenom stort på 2000-talet och här blev det en boom av vackra tunikor som prydde kvinnorna. Det var skjorttunikor, klänningsliknande tunikor och liknande som kombinerades med ett par tights. Just för strumpbyxorna som inte var tillräckligt. Dessutom var tunikan för kort många gånger och därför kunde man använda ett par vanliga byxor till den också. Det var det perfekta plagget för den som ville vara snygg och samtidigt inte för uppklädd.

Tunikan har symboliserat en hel del för många kvinnor, inklusive mig själv och den har hjälpt till att skapa en snygg och uppklädd look samtidigt som den inte var för fin för att ha till vardags. Beroende på vad för sorts tunika man valde så gav den olika intryck och kunde även användas på lite olika sätt. Tillsammans med tunikan hade man ofta ett par tights och det är fortfarande något som är en klockren look. Borta är dock byxorna och det överklädda, här är sköna och snygga tights med snygga detaljer som påminner om byxor. Det är en snygg tunika tillsammans med ett par stuprörs tights med strass och nitar. Klockrena kombinationer är:

  • Lädertights med en snygg tunn tunika. Kom ihåg att lager på lager är jättesnyggt men med lädertights så är det risk för att det blir för varmt. Dessutom är lädertights en look som ger en viss tyngd och därför kan flygigt och tunt, nästan genomskinligt tyg på tunikan vara det absolut bästa.
  • Väljer du en svart och rockig look så är helt klart nitar, dragkedjor och svarta stuprörstights med jeanskänsla det rätta tillsammans med en rockig tunika,. Det kan vara en tight och snygg tunika med detaljer som gör den rockig. Annars kan du välja en svart vanlig och sedan använda ett nitskärp som midjeskärp.
  • Just nu är somriga färger inne och med det kommer rosa, ljus turkos och gula detaljer tillbaka. Välj en oversized tunika tillsammans med dessa tights eller jeans, välj gärna ett par capribyxor för att vara extra stilfull.

Det finns ett flertal kombinationer och du hittar alla dina snygga tunikor för säsongen på http://www.stylepit.se/kvinna/damklader/tunikor, här finns mängder av tunikor. Glöm inte att hitta ditt snyggaste tillbehör.