Vad är väl en bal på slottet?

I detta inlägg skriver vi om det nyligen skedda kungliga bröllopet, vackra klänningar och hur Judy Garlands klänning från Trollkarlen från Oz, inspelad 1939 (!), väntas säljas för cirka tio miljoner kronor på auktion i London i helgen. För dig som själv är i behov av klänning hoppas vi att inlägget inspirerar och i slutet skriver vi var du faktiskt kan hitta din magiska balklänning för det där underbara ögonblicket.

balklänningarI Sydsvenskan kunde vi nyligen läsa om Prins Carl Philips och Sofias bröllop, och då om bröllopets vackraste och mindre vackra klänningar. Något många är rådande överens om är att Kronprinsessan Victorias klänning under hennes och Prins Daniels kungliga bröllop var helt enastående vacker, personlig och unik. På det senaste kungliga bröllopet dök hon dock upp i en HM-klänning och detta var nog något som chockade många, samtidigt som det givetvis togs emot med öppna armar, bara för att det anses som budget behöver det ju inte på samma gång se sämre ut, stilsäkerheten överskrider ekonomi och priser allt som oftast, och det med all rätt. Sofias klänning var det många som dobblade om hur den skulle se ut, enligt Metro enkel, stilren men med spännande accessoarer, något som kanske faktiskt är ganska nära hur det blev tillslut – vacker var den i alla fall.

Flickig klänning från Kansas

Den som vill se lite mer flickig ut kanske ska satsa på att köpa Judy Garlands klänning från Trollkarlen från Oz som säljs ut på auktion nu till helgen i London. Den väntas gå på lite drygt tio miljoner kronor, trots en del skador så som svettfläckar runt nacken. Plagget kan bli det dyraste från filmernas värld som någonsin sålts och bars 1939 av en då 17-årig Judy Garland, som såg ut som en 12-årig i samma plagg – vilket också var syftet. De rubinröda skorna som Garland också hade under filminspelningen är tyvärr spårlöst försvunna sedan de stals från ett museum för nu närmare tio år sedan, tyvärr.

Den som själv ska på bal eller kanske ett flådigt bröllop gör det väl i en vacker klänning från sofiamoore.se, för vem vill inte se ut som att de ska på en bal på slottet?