Viktigt med utseende!

Det finns mycket som är viktigt för oss människor, men en av de viktigare sakerna som folk försöker få till någonting mindre viktigt än vad det egentligen är, och en av dessa sker är utseendet. Faktum är att utseendet är det första någon ser när de möter en, och att säga att utseendet är oviktigt är att ljuga.

Vad är det första du ser när du träffar någon ny? Vad är det första du bedömer den här personen utifrån? Givetvis är det utseendet. Om en person ser smutsig och ovårdad ut, med stripigt hår och fet hys, så tänker du inte lika positivt om honom eller henne som om de hade haft snyggt hår, sett fräscha och välklädda ut. Så är det bara, och det kommer förmodligen inte ändras inom någon överskådlig framtid även om vi skulle vilja att det förändrades. Så vad ska man göra för att ta hand om sitt utseende och se till att göra ett så bra intryck man bara kan på de man möter?

  • Ta hand om hälsan! Om du äter en massa skräpmat, aldrig tränar och helt enkelt struntar i din kropp kommer det synas väldigt tydligt. Så se till att ta hand om kroppen, skrubba och träna och ät nyttig mat!
  • Hud, hår och naglar är viktiga för att man ska se välvårdad ut. En välskrubbad hy, både i ansiktet och på resten av kroppen som är återfuktad, len och fin gör mycket för utseendet. Naglar ska vara välmanikyrerade och hår ska vara stylat snyggt och inte se slitet ut, med fula utväxter eller liknande. Risigt hår är verkligen inte snyggt, och ser det inte bra ut idag kan du sätta upp det, gömma det under en hatt eller scarf eller försöka rädda det med torrschampoo.
  • Kläderna du bär säger väldigt mycket om dig, och vad du har på dig från dina underkläder ut till de yttre accessoarerna påverkar mycket hur du känner dig också. Är du snygg hela vägen inifrån kommer du också känna dig mer snygg och föra dig på ett bättre sätt.
  • Se till att sminka dig, men inte för mycket! En sminkning ska helst se naturlig ut, det ska inte synas att du är sminkad. Annorlunda är det förstås till fest, då man kan dra på lite extra, men till vardags ska du bara se fräsch och naturlig ut. Se också till att rengöra dina sminkborstar regelbundet, det är väldigt viktigt för att du ska få ett bra resultat när du sminkar dig, vilket blir svårt med smutsiga borstar.

Detta är bara några av de saker du kan göra med utseendet. Se också till att läsa många skönhetsbloggar och tidningar för att få inspiration, så du kan vara så snygg som möjligt varje dag. Det gäller att inte låta sig förfalla eller bli fulare än vad man är, för det kommer med säkerhet att påverka allt i ditt liv. Man kan tycka att det är fel eller jobbigt men det är så det ligger till och det är bara att gilla läget och spela spelet!